online slots game malaysia
Kultura

U narednih 15 dana isplata plata u Zemaljskom muzeju

„Javnosti je poznato da uposlenici muzeja imaju minimalne plate i da čak i te sramotno male plate ne dobijaju već mjesecima. Upravo je ovo razlog zbog kojeg sam insistirao da grant za Zemaljski muzej postane operativan odmah nakon usvajanja Rebalansa budžeta KS. Prva uplata muzeju bit će izvršena već naredne sedmice i to u iznosu od 300.000 KM. Na taj način ćemo omogućiti isplatu barem djela plata“, istakao je Alikadić.

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić posjetio je danas Zemaljski muzej, gdje je razgovarao sa direktorom  Mirsadom Sijarićem, kao i uposlenicima ove ustanove. Jedna od tema sastanka bio je neriješen status Zemaljskog muzeja, te teško finansijsko stanje u kojem se nalazi.

„Evidentan je pad dotacija federalnog i državnog nivoa vlasti, dok se izdvajanja iz budžeta KS povećavaju iz godine u godinu. Mislim da bi i ostali nivoi vlasti trebali ozbiljnije pristupiti riješavanju problema kulturnih ustanova“, rekao je.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia