online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Hofman za TVSA: Državljani BiH mogu u Hrvatsku s pozivom poslovnog subjekta

Porast broja ulazaka u BiH nakon ukidanja mjera samoizolacije bilježi Granična policija BiH. U periodu od 18. do 20 maja zabilježen je ulazak 22.713 osoba, dok je nakon ukidanja mjera samoizolacije, prilikom ulaska u BiH, za samo dva dana od 21. do 23. maja zabilježen porast u vidu ulaska 63.540 osoba.

 O mjerama koje su na snazi i svim dilelmama oko prelaska granice BiH za strane i domaće državljane za Sarajevsko jutro pojasnio je Svevlad Hofman, savjetnik direktora Granične policije BiH.

„Što se tiče državljana BiH prethodno donesenom odlukom Vijeća ministara BiH prošlog tjedna odlučeno je da svi građani BiH mogu da uđu u BiH uz važeću putnu ispravu ili važeću osobnu iskaznicu BiH. Što se tiče stranih državljana još uvijek je na snazi Odluka o posebnim uvjetima za ulazak stranih državljana u BiH koja je restriktivna. Strani državljani mogu da uđu pod taksativno nabrojanim razlozima, a  to su razlozi humanitarne naravi, zdravstveni razlozi, imaju odgovarajući diplomatski kanali, strani državljani koji imaju stalno prebivalište ili boravište u BiH i strani državljani koji imaju poslovne potrebe da dođu u BiH u tom slučaju moraju pribaviti poziv od mjerodavnog poslovnog subjekta i test ne stariji od 48 h da su negativni na koronavirus“, pojasnio je između ostalog Svevlad Hofman, savjetnik direktora Granične policije BiH.

Više detalja o prelasku bh. granice pogledajte u video zapisu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia