online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Od 2014. na području Ilijaša, Agencija za vodno područje rijeke Save investirala preko 1,2 miliona maraka

Kako spriječiti poplave? Odgovor je: regulacija vodotoka, kažu stručnjaci. Od posljednjih velikih poplava 2014. Direkcija za vodno područje rijeke Save uložila je velika sredstva na projekte uređenja prije svega korita rijeke Bosne. Trenutno su aktuelni radovi u općinama Novi Grad i Ilijaš.

Od 2014. do kraja prošle godine, samo na području opštine Ilijaš, Agencija za vodno područje rijeke Save investirala je u regulaciju korita Bosne više od 1,2 miliona maraka. U dogovoru s Opštinom, za prioritet je određen vodotok u centralnom dijelu Ilijaša.

Radovi na regulaciji sada su nastavljeni prema Podlugovima na dužini 145 metara. Vrijednost radova na uređenju desne obale Bosne je 250.000 maraka.

Ujedno, regulacija će doprinijeti da se smanji rizik od izlijevanja rijeke iz korita i plavljenja okolnog područja.

Nalaziti se pored rijeke poput Bosne – velika je blagodat za jedno mjesto. No, zbog neuređenosti obale, stanovnici Ilijaša nisu joj do sada imali pristup. Okončanjem regulacije, to će biti zona sporta i rekreacije.

U konačnici, uz zaštitu materijalnih dobara i podizanje kvaliteta života, regulacija će postaknuti i privredni razvoj.

Osim u Ilijašu i Novom Gradu, gdje je završeno 50% projekta regulacije vrijednog 800.000 maraka, te na koritu Željeznice i u naselju Svrake, plan Agencije je da se uredi korito Bosne na dijelu Sarajevskog Polja.

Goran Morić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia