online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

TVSA/Video: Vlade Švicarske i Švedske, uz podršku UNDP-a, žele osnažiti mjesne zajednice BiH

Koliko se mi zaista , ako imam problem , obraćamo našim Mjesnim Zajednicama. Da li ste se zapitali , kolika je uloga MZ uopšte u našem društu. Očigledno jako mala. Vlade Švicarske i Švedske, uz podršku UNDP-a, žele osnažiti mjesne zajednice u našoj zemlji te potpomoći aktivan angažman građana u javnom životu.

Građani često imaju loša iskustva sa svojom mjesnom zajednicom. Kada žele da riješe neki problem na tom nivou, obično se kući vrate neobavljenog posla.

Dobro organizovane mjesne zajednice su snažna podrška razvoju općina i gradova, poručuje načelnik Općine Tešanj. Mjesne zajednice su, kaže, prostor i prilika da se glas građana bolje čuje.

 „Mjesne zajednice nam kandidiraju svoje prioritete, mjesne zajednice su prostor u kojem se građani mogu okupljati, u kojem mogu izražavati svoje stavove. Oni su nam često podrška u implementaciji određenih projekata. Putem mjesnih zajednica smo imali niz volonterskih ali i donatorskih aktivnosti u gradnji infrastrukture. To smo do sada uredili vrlo visokim nivoom propisa koji to prate ali vjerujemo da se rad mjesnih zajednica može i dalje razvijati“, istakao je Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj.

Cilj druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je unapređenje kvaliteta života u osnaženim mjesnim zajednicama koje potpomažu aktivan angažman građana u javnom životu.

U okviru obilježavanja početka realizacije druge faze projekta, organizovan je panel načelnika partnerskih općina. Načelnici su imali priliku govoriti o najboljim praksama, očekivanjima i realizaciji vizije mjesnih zajednica.

Amer Martinović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia