online slots game malaysia
BiznisVijesti

Delić: Uspostaviti sistemsko i kontinuirano praćenje rada javnih preduzeća

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić održao je sastanak sa predsjednicima, direktoricama i direktorima svih javnih preduzeća i organizacija koje su u nadležnosti tog resornog ministarstva na kojem su razgovarali o poboljšanju njihovog poslovanja.

Obzirom da javna preduzeća već niz godina posluju s gubicima, ministar Delić uveo je novu praksu dodjeljivanja sredstava iz budžeta prema kojoj će svako javno preduzeće ta sredstva dobijati na osnovu sporazuma koje će potpisivati s Ministarstvom, kako za određene projekte tako i za redovne transfere.

Ministar je istakao da su nova rukovodsva u preduzećima i organizacijama kadar koji je spreman na saradnju, te kako očekuje da će im ovi sporazumi biti podstrek za kvalitenije i transparentnije poslovanje s ciljem da postanu solventni i neovisni od budžetskih sredstava.

– Sporazumi za realizaciju projekata, kao i programe utroška sredstava u svim javnim preduzećima iz našeg resora moraju biti potpisani mjesec dana od usvajanja budžeta. Cilj nam je da potaknemo proaktivnost javnih preduzeća i povrat uloženih investicija za projekte koji će biti općekorisno dobro Kantona. Vjerujem da će ovaj sistem monitoringa poslovanja javnih preduzeća i organizacija donijeti poboljšanja u njihovom poslovanju, kao i transparentno trošenje javnih sredstava – rekao je Delić.

Ministarstvo privrede nastoji sistemski riješiti monitoring rada javnih preduzeća tako da će jedno njegovo odjeljenje kontinuirano pratiti njihov rad i rezultate, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia