online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/VIDEO Vidikovac na Trebeviću biće sedam puta veći od nekadašnjeg objekta

Vidikovac na Trebeviću jedno je od najposjećenijih izletišta u Sarajevu.

Na mjestu nekadašnjeg restorana, sada se gradi poslovno-ugostiteljski objekat.  Gradska uprava se hvali  zdanjem  ali veličina objekta  pokazuje da nisu ispoštovane preporuke Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa KS, kao ni preporuke Zavoda o ugradnji bio-prečistača čime je ugroženo Zaštićeno područje planine Trebević,  tvrde u ovoj instituciji. Sa druge strane gradonačelnik kaže  da su u Zavodu dali svoja pozitivna mišljenja  za gradnju objekta.

Prošle godine počela je obnova objekta koji je porušen u ratu. Investicija vrijedna više od pet miliona maraka. Zavod za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo savjetovao je bude obnovljen prema gabaritima prijeratnog restorana i uz poštivanje Zaštićenog područja. No, Vidikovac postaje poslovno-ugostiteljski objekat koji je sedam puta veći od onog prijeratnog. Ne slaže s Planom upravljanja Zaštićenim područjem Trebević.

U Gradskoj upravi ističu da su se obratili svim nadležnim institucijama i pribavili svu neophodnu dokumentaciju prije nego su krenuli u izgradnju Vidikovca.

Sve one zavode, Zavod za planiranje i Zavod za zaštitu koji su dali svoja pozitivna mišljenja i u konačnici organ uprave Opština Stari Grad je bila ta koja je izdala rješenje i urbanističku i građevinsku saglasnost za takav jedan veleljepni objekat. Nažalost, sadašnja administracija Grada Sarajeva nije naklonjena Gradu Sarajevu i nije naklonjena razvoju, pa imamo određene opstrukcije”, kazao je za TVSA Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Pogledajte

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia