online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Ispred zgrade Općinskog suda u Sarajevu održan novi protest uposlenika Agencije Poslovnost

Ispred zgrade Općinskog suda u Sarajevu, uposlenici Agencije Poslovnost traže da im se omogući nesmetan i civilizovan odlazak na radna mjesta, te omogući pristup vlasničkoj imovini. Premijer Vlade KS Mario Nenadić, održao je sastanak sa predstavnicima Agencije Poslovnost.

Radnici Agencije Poslovnost kažu da će protestvovati svaki dan. Njih 80 od Opštinskog suda u Sarajevu traži da provede vlastitu privremenu mjeru o udaljavanju zaštitara koji im onemogućavaju pravo na rad. Navode da ostaje nejasno, zašto sud više od dvadeset dana ne postupa u skladu sa vlastitim rješenjem?

“Mi već 21 dan ovdje protestujemo ispred Općine Centar prvo, sad ispred suda. Od 8.9.2020.g. trebali su da provedu rješenje, ali nisu jer dolazi do sukoba između odjela na samom sudu a sama predsjednica suda može da donese tu odluku ne znamo iz kojeg razloga to ne radi. Mi ćemo i dalje nastaviti protestvovati dok nam ne ispune ono što tražimo – naša prava“, rekao je Zejd Omerbegović, uposlenik.

Rješenje se i dalje ne provodi, i premijer KS Mario Nenadić je želio znati šta je razlog tome, kaže advokat Agencije Poslovnost.

“Mi smo se dogovorili da svako djeluje u okviru svoje nadležnosti, dakle premijer će biti upoznat i informisan od svih ovih drugih institucija, prije svega od Općinskog suda , zašto se mjera ne provodi, a mi ćemo se obratiti Uredu disciplinskog tužioca VSTV-u. Ministarstvo pravde će o tome biti upoznato, kao i KS gdje ćemo ukratko predstaviti hronologiju dešavanja i naše zahtjeve”, kazao je Mirza Ališah, advokat.

Radnici Agencije Poslovnost traže samo normalne uslove rada. Svakodnevno se izlažu životnoj opasnosti kako bi došli do svojih kancelarija, a  među njima su i invalidi rada, koji ne mogu preskakati betonske barijere kako bi došli na posao.

Džejna Mujagić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia