online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Asfaltirana prva dionica puta prema Skakavcu

Na putu za zaštičeno područje Skakavac u toku su asfalterski radovi što će omogućiti da se tokom cijele godine lakše dođe u ovu vazdušnu banju nadomak grada. Sredstva za rekonstrukciju puta osigurala je Općina Centar a jedan dio Direkcija za puteve KS. Ovaj projekat biće i veliki poticaj za razvoj turizma na MZ Nahorevo.

Spomenik prirode Skakavac na planini Ozren od Centra grada udaljen je 12 km. Po ocjeni stručnjaka, ovo područje je svojevrsna laboratorija bioraznolikosti. Javna ustanova za zaštićena prirodna područja, uz pomoć kantonalnog resornog ministarstva, uložila je velika sredstva za očuvanje njegovih prirodnih  vrijednosti i ugodan boravak posjetilaca. No loš put od Nahoreva onemogućavao je veću posjećenost.

Rekonstrukcijom dvije ključne dionice dužine gotovo dva kilometra, napokon će ovo područje biti dostupno skoro cijele godine.

Rekonstrukciji se ipak najviše raduju nahorevski ugostitelji. Dobar put, povećaće broj posjetilaca, a posebno stranih turista.

Dobroj sezoni na Skakavcu doprinos će dati i novi projekat UNDP-a.

Ustanova će finansirati novi šumski mobilijar i oznake za kretanje. Ono što je posebno važnojeste da se rekonstrukcijom puta stvaraju  prepostavke za izgradnju ograničenog broja smještajno – ugostiteljskih objekata u trećoj zoni zaštite područja.  

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia