online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Stanovnici naselja Šip od naredne sedmice imat će zdravstvene usluge u novoj ambulanti

Stanovnici naselja Šip od naredne sedmice zdravstvene usluge će dobijati u novoj, savremeno opremljenoj ambulanti. Načelnik Srđan Mandić i direktorica JU Domovi zdravlja Amela Kečo potpisali su danas ugovor o zakupu prostorija čime je otklonjena i posljednja prepreka za otvaranje nove ambulante u ovom naselju. Početak rada očekuje se iduće sedmice.

Nakon što su građani Šipa skoro godinu dana zbog neuvjetnog starog objekta ambulante dobijali medicinsku uslugu na Koševskom Brdu, otklonjena je i zadnja prepreka da se otvori nova ambulanta na području ovog naselja. Kako nam kažu stanovnici, bila je velika potreba za novim kapacitetima.

„Ovo naselje ima tendenciju širenja i zaista ovakva ambulanta je potrebna, a tim koji opslužuje ovu ambulantu je zaslužuju ovakvu ambulantu, divno izgleda, divna lokacija, savršena, bez obzira na devastaciju je bilo potrebno otvaranje jedan ovakav prostor za stanovnike ovog naselja“, kazala je Amina Durmić, stanovnica Šipa.

Sve više građana koji biraju Šip kao svoje mjesto za život sada će imati i adekvatnu medicinsku zaštitu.

„U ovom području ima negdje oko… prije je bilo 2200 kartona, sada je 4000 registrovanih birača , što je otprilike 8000 korisnika ove ambulante. Ovo je jedan od najbrže rastućih dijelova grada što se tiče stanovništva i građenja, tako da najznačajnija stavka jeste ova ambulanta“, rekao je Jasmin Ademović, viječnik OV Centar.

Iako će u početku raditi u nešto manjem kapacitetu, kao i sve ambulante na području općine Centar, za nekoliko mjeseci očekuje se puno radno vrijeme.

 „S obzirom da prelazi broj od 2200 kartona, očekujemo po otvaranju novog objekta da će broj biti i veći, mi ćemo obezbijediti da rade dva ljekara, dvije medicinske sestre u 2 smjene, pretpostavljam da će to biti od Septembra“, istakla je Amela Kečo, v.d. direktorice JU DZ KS.

Opremanje je trajalo nešto više od mjesec dana, a troškovi na kraju iznose približno 60.000 maraka.

„Uz podršku naših partnera iz undpja je proces javne navbavke završen u rekordnom roku, i ponosni smo da danas drugi put ove sedmice nakon Pionirske doline gdje smo stavili na raspolaganje novu ambulantu, evo i za stanovnike naselja Šip da obradujemo novom ambulantom, rekao je Srđan Mandić, načelnik Općine Centar.

Prve pacijenti bi svoju medicinsku uslugu mogli dobiti već polovinom iduće sedmice, nakon što budu prikupljena sva potrebna odobrenja iz Ministarstva zdravstva.

Mašo Karavdić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia