online slots game malaysia
SarajevoVijesti

TVSA/Video: Do kraja godine stanovnici Boljakovog Potoka će dobiti modernu sportsku dvoranu

Do kraja godine stanovnici naselja Boljakovog Potoka imaće na raspolaganju modernu sportsku dvoranu sa pratećim sadržajima. Vrijednost projekta je 7 miliona maraka, a zajednički ga finansiraju Općina Novi Grad i resorno ministarstvo. Sa ovim objektom da će se veliki posticaj razvoju sporta u lokalnoj zajednici.

Jedna od najvećih mjesnih zajednica Općine Novi Grad je Alipašin Most 1. Najveće naselje koje ona obuhvata je Boljakov Potok koje ima oko 10.000 stanovnika. Jedan od glavnih njihovih zahtjeva bio je izgradnja sportske dvorane jer dotrajala dvorana u sklopu osnovne škole Umihana Čuvidina, nije mogla zadovoljiti ni potrebe iz nastavnih aktivnosti. Prije dvije godine Općina je krenula sa realizacijom projekta izgradnje multifukcionalnog sportskog centra.

Najznačajni objekt unutar kompleksa je višenamjenska sportska dvorana olimpiskih dimenzija.

Sa dvoranom ispuniće se višedecenijska želja stanovnika da dobiju adekvatan objekt u kojem će se moći održavati trenizi sportskih ekipa i organizovati sportski događaji.

Za potrebe škole i novog kompleksa izvršena je i rekonstrukcija kotlovnice kojom su zamjenjeni dotrajali kotlovi. Za ovo je iz budžeta izdvojeno 300.000 maraka.

Goran Morić, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia