online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Skupština KS: Razmatrani izvještaji o radu 13 javnih zdravstvenih ustanova

Skupština Kantona Sarajevo na nastavku svoje 36. sjednice, donijela je Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Kantonalnog plana zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

Ovom Odlukom Kantonalni plan zaštite okoliša – KEAP, koji je usvojen 2017. godine, ostaje na snazi do 2025. godine. Vlada KS je zadužena da razmotri usvajanje Zelenog akcionog plana Kantona Sarajevo za provođenje KEAP-a do 2025. godine kako bi se definirali prioriteti koje Kanton želi realizirati u narednom periodu, s primarnim ciljem zaštite okoliša.

Skupština je danas razmatrala izvještaje o radu i finansijskom poslovanju 13 javnih ustanova iz oblasti zdravstva za 2019. godinu.

Danas su usvojeni izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo, Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, Zavoda za javno zdravstvo KS i Zavoda za medicinu rada KS.

Izvještaji o radu i finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu zaposlenika Ministarstva unutrašnjih poslova KS, Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, Zavoda za zdravstvenu zaštitu žena i materinstva KS, Zavoda za bolesti ovisnosti KS, Doma zdravlja Kantona Sarajevo, Apoteka Sarajevo, Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Univerziteta u Sarajevu i Zavoda za sportsku medicinu Kantona Sarajevo nisu dobili podršku Skupštine Kantona Sarajevo.

Na prvom dijelu ove sjednice prije sedam dana, zastupnici nisu usvojili Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu za 2019. godinu.

Skupština KS je prihvatila Izvještaj o realizaciji Plana povratka u i iz Kantona Sarajevo za period 01.01.-31.12.2020. godine, s osvrtom na problematiku obezbjeđenja alternativnog-privremenog smještaja kao i Plan povratka u i iz Kantona Sarajevo za 2021. godinu, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia