online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sindikat KCUS-a osuđuje neusvajanje Izvještaja o poslovanju KCUS-a za 2019.

Sindikat Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu izražava nezadovoljstvo i oštro osuđuje što Skupština Kantona Sarajevo nije usvojila pozitivni Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju KCUS-a za 2019. godinu.

– Također osuđujemo oduzimanje 2.000.000 KM od materijalnih troškova i 650.000 KM sa stavke PET CT, čime se direktno ugoržava život i zdravlje pacijenata oboljelih od malignih bolesti – stoji u saopćenju Sindikata KCUS-a.

Izvještaj je detaljno prezentiran na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj 5.maja ove godine, a utvrđeno da je KCUS tokom 2019. godine pozitivno poslovao, kao i prethodnih godina, što dokazuje pozitivan revizorski izvještaj.

– Nijedna zdravstvena ustanova u BiH, čak i kada ima veće probleme od KCUS, nije u fokusu javnosti i pod političko-medijskim nasrtajima kao KCUS – naglašvaju iz Sindikata.

Također, taj Sindikat strogo osuđuje i plasiranje neistina u javnosti zbog odlaska anesteziologa, unoseći nemir među pacijente i naglašavaju da se “13 anesteziologa koji su podnijeli zahtjev za prekid Ugovora o radu, nisu nikada obratili Sindikatu KCUS sa svojim problemima kako bi se oni, ako ih u opće ima, riješili”.

Sindikat KCUS Sarajevo stoji uz svoje menadžmente, ljekare, medicinske sestre-tehničare, servirke, radnice, i sve ostale koje zbrinjavaju naše pacijente, jer kako ističu, to je “veliki tim koji brine za sve građane i to će i dalje raditi”.

Apeluju na Skupštinu KS i Vladu KS, a posebno na nadležno ministarstvo zdravstva, da isprave grešku prema uposlenicima KCUS – članovima Sindikata KCUS, koji svakodnevno vrijedno rade u službi zdravlja naših građana, iz cijele Bosne i Hercegovine.

– Lične animozitete i nezadovoljstvo političke prirode morate ostaviti po strani, jer KCUS ne smije biti predmetom političkih netrpeljivosti – ističe se u saopćenju predsjedništva Sindikata KCUS-a.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia