online slots game malaysia
BiznisVijesti

Prva DC punionica za električna vozila na koridoru Vc, odmorište Lepenica

– JP Elektroprivreda BiH pustila je u rad DC punionicu za električna vozila na Autocesti A1, dionica Mostar – Sarajevo, odmorište Lepenica (lijeva strana), prvu takve vrste u Bosni i Hercegovini koja je izgrađena na lokaciji autoceste na koridoru Vc.

U realizaciju projekta koji je rezultat uspješne saradnje sa JP Autoceste FBiH, JP Elektroprivreda BiH investirala je 80.000 KM.

JP Elektroprivreda BiH je prva kompanija u BiH koja je 2017. godine, instaliranjem punionica i nabavkom električnih vozila, pokrenula promociju i poticanje razvoja elektromobilnosti, koja sve više dobiva na važnosti u razvijenim zemljama Evrope i svijeta zbog očekivanog doprinosa ispunjenju klimatskih i energetskih ciljeva.

 – Svoj angažman u ovoj oblasti smatramo posebno važnim, kako u smislu kreiranje novih vlastitih poslovnih prilika tako i u smislu doprinosa zajedničkim naporima s ostalim zainteresovanim kompanijama i institucijama u ostvarenju ciljeva i obaveza koje BiH ima kao članica Energetske zajednice – izjavio je generalni direktor Elektroprivrede BiH Admir Andelija.  

Otvaranje  punionice  je dio plana obogaćivanja ponude na autocestama, naveo je Elmedin Voloder, v.d. direktora JP Autoceste FBiH, ukazujući da ustupanjem prostora za instaliranje električne punionice, JP Autoceste FBiH pokazuje veliki korak naprijed u odgovornom i efikasnom upravljanju energijom i smanjenju emisija CO2, čemu kao odgovorno preduzeće i teži.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia