online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Kvalitet zraka značajno bolji, ukinuta epizoda “Pripravnost“

Mjerenjem koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kantona Sarajevo primjećeno je tokom posljednjih dana da dolazi do poboljšanja kvaliteta zraka, kao posljedice vremenskih uslova.

Automatske stanice Otoka i Ilijaš bilježe povremena prekoračenja granične vrijednosti za PM10 (50µg/m3), dok ostale stanice Ilidža, Hadžići, Vijećnica ne pokazuju prekoračenja.

Prema sinoptičkoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine danas i naredna tri dana se očekuje nestabilna vremenska situacija, sa povremenom temperaturnom inverzijom i vjetrom slabog do umjerenog intenziteta uz padavine.

Oscilacije u vremenskoj prognozi se očituju i kroz variranje koncentracija polutanata tokom dana, kada dolazi do potpunog čišćenja kotline i večernjih sati kada nastupa temperaturna inverzija i rast koncentracija.

S obzirom na trenutno stanje kvaliteta zraka koje je značajno bolje u odnosu na prethodni period i prognozirane vremenske uslove u narednim danima koje pogoduju smanjenju vrijednosti zagađujućih materija, stručno tijelo ukida epizodu “Pripravnost” u zonama A, B, C i D.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia