online slots game malaysia
Biznis

Privrednim subjektima za isplatu dijela plate za mart 2,35 miliona KM

Na javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plata za mart 2020. godine do sada je 2.000 pravnih i fizičkih lica ispunilo uslove, navode iz Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

Ove firme upošljavaju oko 8.600 osoba za čije plate izdvajaju 1.410.030 KM. U toku je obrada nepotpunih zahtjeva, te iz ministarstva procjenjuju, da će oko 3.100 privrednih subjekata u kojima radi 13.000 osoba ispuniti uslove javnog poziva.

Planirano je da se svi pristigli zahtjevi obrade tokom naredne sedmice, a lista privrednih subjekata koji su ispunili uslove Javnog poziva bit će objavljena na web stranici Ministarstva privrede KS.

Ukupno je pristiglo 4.950 aplikacija, a planirani iznos za isplate privrednim subjektima u martu je 2.350.000 KM.

Iz Ministarstva privrede podsjećaju kako je javni poziv objavljen 10. aprila, a mogla su se prijaviti samo pravna i fizička lica koja imaju sjedište na području Kantona Sarajevo, oni kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti naredbama štabova civilne zaštite, uz to da su ispunili obaveze po osnovu javnih prihoda zaključno sa 31. decembrom 2019.godine, te da su zadržali broj prijavljenih radnika na dan 31. mart 2020, osim onih kojima je istekao ugovor o radu ili su sporazumno prekinuli radni odnos. Rok za podnošenje prijava bio je deset dana.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia