online slots game malaysia
SarajevoVijesti

KS: 1, 3 miliona za vodovodnu i kanalizacionu mreže u Novom Sarajevu i Novom Gradu

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo izdvojilo je 1.340.000 KM za izgradnju i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u općinama Novo Sarajevo i Novi Grad.

U pitanju su namjenska sredstva iz Budžeta KS za ovu godinu, prikupljena kroz plaćanje vodne naknade.

“Sredstva u iznosu od 690.000 KM namijenjena su za sufinansiranje izgradnje vodovodne mreže u dijelu ulica Ruđera Boškovića-Humska, kao i sufinansiranje nastavka izgradnje separatne kanalizacione mreže u ulici Fra Matije Divkovića u Općini Novo Sarajevo. Ostalih 650.000 KM je namijenjeno za sufinansiranje izgradnje separatne kanalizacione mreže u ulicama Smaila Šikala i dijelovima ulica Kodžina i Vejsila Ćurćića u Novom Gradu”, navela je ministrica Nihada Glamoč.

Po riječima načelnika Koldže, sredstvima KS u iznosu od 490.000 KM, osiguranim kroz ovaj sporazum, omogućen je završetak  izgradnje kanalizacione mreže u ulici Fra Matije Divkovića.

Predstavnik Općine Novi Grad Emir Dedović istakao je da će biti finansirana dva važna projekta u ovoj općini.

“Jedan projekt odnosi se na nastavak  izgradnje kanalizacione mreže u ulici Smaje Šikala, naselje Alipašin most 1, odnosno centralni dio naselja Boljakov Potok.  Projekt je u završnoj fazi, a sa sredstvima od 400.000 KM koje je izdvojio Kanton kroz ovaj sporazum, radovi će biti završeni u potpunosti. Kanalizacioni kanal će povezati ulice Adema Buće do Safeta Zajke”, naveo je Dedić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia