online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Presjek situacije: Vodostaj rijeka niži

Usprkos obilnoj kiši koja je sinoć neprekidno padala, noć u Sarajevu protekla je bez značajnijih intervencija. iz Operativnog centra Civilne zaštite Kantona Sarajevo saopćili su da su sve rijeke na području KS u svojim koritima. Na području općine Ilidža je bilo najteže stanje, poplavljeno je 80 objekata, a 100 osoba je evakuisano. Naglasili su da je poplava bilo i na području Općine Trnovo, gdje je zabilježeno 20 poplavljenih objekata, a evakuacije stanovništva nije bilo.

U blizini mjesta Krivoglavci sinoć je počela izgradnja nasipa kako bi se spriječilo izljevanje rijeke Bosne na magistralnu cestu. Analize su pokazale da je ovaj dio puta nakritičniji i da je potrebno spriječiti eventualne poplave prosipanjem materijala na takvim mjestima uz rijeku. Kako reporteri TVSA javljaju, radovi se još uvijek obavljaju na ovom lokalitetu. Osim nasipa, prošireno je i korito, te kako već primjetno na terenu, vodostaj je niži nego sinoć. Ovaj potez magistralne ceste još uvijek je zatvoren za saobraćaj.

Nakon što su bageri počeli sa uređenjem nasipa, radove su obišli premijer Edin Forto, ministar saobraćaja Adnan Šteta i komandant civilne zaštite Adnan Delić. Kako su rekli i drugi putni pravci sinoć su bili prohodni.

Ekipe TVSA nalaze se i u Butmiru. Kako javlja naša reporterka, uprkos nastavku padavina, situacija je mnogo bolja nego sinoć. U najkritičnijem trenutku sinoć, rijeka Željeznica je potopila Most spasa koji povezuje Butmir sa Sokolović Kolonijom.

Ipak danas je situacija mnogo bolja, vodostaj je mnogo niži te voda prolazi ispod mosta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia