online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Vlada KS: Objedinjene snage za odgovor na vremenske nepogode

U svrhu priprema za efikasnu borbu protiv poplava tokom predstojeće noći, večeras je održan zajednički sastanak članova Vlade Kantona Sarajevo, gradonačelnice Benjamina Karić, predstavnika općina Centar, Novo Sarajevo, Vogošća, Ilijaš i Stari Grad, te kantonalne i federalne uprave civilne zaštite i inspekcijskih poslova, kao i Gorske službe spašavanja.

Premijer Forto je na početku sastanka kazao kako je Vlada prisutna u potrebnom kapacitetu za punopravno odlučivanje, kao i da u slučaju potrebe mogu odmah donijeti odluke potrebne ugroženim lokalnim zajednicama, kako bi poduzeli najefikasnije korake u borbi protiv poplava i eventualno potencijalnih klizišta.

Predstavnici općina su iz prve ruke informisali Vladu KS sa trenutnim stanjem na području svojih lokalnih zajednica.

Pored općina Ilidža, Trnovo i Novi Grad, poplavljenih naselja i objekata ima i u Ilijašu i Vogošći.

Trenutno su najmanje ugrožene općine Centar i Novo Sarajevo koje su poplavljenim općinama ponudile svoju mehanizaciju i opremu na raspolaganje za uspješniju borbu s ovom elementarnom nepogodom.

Ministar Delić, kojeg je danas Vlada imenovala za koordinatora svih aktivnosti na nivou KS, kazao je da je neophodno uspostaviti bolje kanale komunikacije i koordinaciju između instanci vlasti KS i svih općina, civilnih zaštita oba ova nivoa, i to sve u cilju, kako je istakao, “objedinjavanja snaga za konkretniji odgovor, ukoliko to noćas i narednih dana bude trebalo”.

Premijer Forto je potom prenio ministru Katici i komesaru Nusretu Selimovića molbu stanovnika poplavljenih područja koji su iskazali svoj strah od eventualnih pljački njihovih napuštenih domova, te ih u to ime zamolio za povećano prisustvo policijskih službenika u ugroženim naseljima.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia