online slots game malaysia
Sarajevo

Općina Novi Grad – Finansijska podrška za 13 boračkih udruženja

U Općini Novi Grad Sarajevo potpisani su ugovori o finansiranju projekata nevladinih i neprofitnih udruženja koja okupljaju boračku populaciju sa područja ove općine.

Ugovore je sa predstavnicima 13 boračkih udruženja potpisao Tajib Delalić, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo. Za tu namjenu Općina Novi Grad Sarajevo je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 180.000 KM.

– Iznos od 180.000 KM ne odnosi se samo na podršku radu boračkih udruženja. Određeni dio sredstava planiramo za projekte koje naknadno dobijemo, a za koje se procijeni da su korisni za ovu lokalnu zajednicu, udruženja i boračku populaciju. Nivo izdvojenih sredstava za 13 boračkih udruženja je oko 143.400 KM – kazao je Delalić.

Ostatak sredstava planira se za finansiranje snimanja dokumentarnog filma ‘”Ahatovići i tajna autobusa smrti’’ koji je u pripremi i taj će film biti prikazan 14. juna, na 30. godišnjicu obilježavanja zločina koji se desio u Ahatovićima, na Ranovači i mjestu Sokolina, gdje je ubijeno 48 mještana Ahatovića. Autor filma je Avdo Huseinović.

– Općina Novi Grad opredjeljena je da sve ono što se dešavalo u protekloj agresiji na Bosnu i Hercegovinu treba zabilježiti i dokumentovati – rekao je Delalić, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia