online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Džaferović: Francuska jedan od najvažnijih prijatelja i strateških partnera BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se u New Yorku sastao sa ambasadorom Francuske u Ujedinjenim nacijama Nicolasom de Rivièreom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Razgovarano je o sjednici Vijeća sigurnosti o krizi u Bosni i Hercegovini, te o ukupnom angažmanu ovog tijela u vezi sa Bosnom i Hercegovinom.

Predsjedavajući Džaferović je kazao kako je Francuska jedan od najvažnijih prijatelja i strateških partnera Bosne i Hercegovine, koji je dao esencijalnu podršku zaustavljanju rata u Bosni i Hercegovini kroz međunarodnu intervenciju.

Predsjedavajući je kazao da je krucijalno što je rasprava u Vijeću sigurnosti bila u znaku osuda blokada državnih institucija i secesionističkih poteza vlasti entiteta Republike Srpska, čime se podriva Daytonsko-pariški sporazum kao ugaoni kamen evropskog mira i sigurnosti.

Tema razgovora su bile i opstrukcije u Vijeću ministara po pitanju provođenja izbora, a posebna pažnja posvećena je sjednici Vijeća sigurnosti na kojoj će biti razmatrano produženje mandata EUFOR-a.

Predsjedavajući Džaferović je kazao da su međunarodne vojne snage sastavni dio Daytonskog sporazuma, te da su nakon raspoređivanja dodatnih trupa EUFOR-a zaustavljeni sigurnosni incidenti koji su kulminirali u januaru ove godine nasrtajima na povratnike u entitet RS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia