online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Novi Grad: Nastavak izgradnje Devete transverzale

Projekti obnove saobraćajne infrastrukture na teritoriji opštine Novi Grad bili su tema razgovora načelnika Opštine Novi Grad Semira Efendića i ministra saobraćaja Adija Kalema. Fokus je bio na završetku izgradnje Devete transverzale. Sastanku su prisustvovali i predstavnici Direkcije za puteve KS.

Glavna tema sastanka ministra saobraćaja Adija Kalema s načelnikom Opštine Novi Grad Semirom Efendićem, bila je nastavak izgradnje Devete transverzale i spoja s Ulicom Safeta Zajke. U toku su završni radovi izgradnje mosta preko željezničke pruge.  

„Razgovarali smo o nastavku izgradnje Devete transverzale i nastavku izgradnje spoja Devete transverzale sa LOT-om 2C. Doneseni su kvalitetni zaključci. Između ostalog, sporazum o zaduživanju je ratifikovan od strane Vijeća ministara. Trenutno je u proceduri u Predsjedništvu. Nakon toga krećemo u realizaciju samog projekta, kazao je Adi Kalem ministar saobraćaja KS.                        

„Mi već jedan određeni period čekamo da Skupština KS donese odluku o preseljenju za objekte koji se nalaze na trasi Devete transverzale, privremene objekte koji će morati biti uklonjeni, kazao je Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad.

Također, bilo je riječi o prvoj fazi izgradnje Dvanaeste transverzale, koji se realizuje u saradnji s Cestama Federacije BiH, kao i o drugim projektima.

„Direkcija za puteve je raspisala tender za odabir izvođača radova za ulicu Adema Buće. To je dio ulice dug oko kilometar od ulaza u gradsku deponiju pa do mjesta dokle se došlo sa rekonstrukcijom, kazao je načelnik.

Ministar saobraćaja KS i načelnik Opštine Novi Grad najavili su i zajednički obilazak gradilišta Devete transverzale.

Amer Martinović, TVSA

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia