online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

MO i OSBiH pružaju podršku ugroženom stanovništvu Republike Turske

Na osnovu zaključaka Predsjedništva Bosne i Hercegovine o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH (OSBiH) za pomoć Republici Turskoj, usljed posljedica katastrofalnog zemljotresa, a u skladu sa zahtjevom Evrotalantskog centra za koordinaciju odgovora u slučaju prirodnih nesreća (NATO EADRCC), Ministarstvo odbrane i OSBiH su osigurali humanitarnu pomoć ugroženom stanovništvu Republike Turske.

Komanda logistike OSBiH danas je u saradnji sa Ambasadom Republike Turske u BiH organizirala transport donirane opreme sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo ka ugroženim područjima Republike Turske.

Tim povodom, komandant Komande logistike OSBiH brigadir Ernes Heleg je istakao da ova komanda u skladu sa smjernicama i naređenjima pretpostavljene komande provodi dalje aktivnosti na pružanju dodatnih oblika pomoći ugroženom stanovništvu Republike Turske.

To se, kako je kazao, ogleda u spremnosti medicinskih timova za upućivanje, organizovanju dobrovoljnog darivanja krvi te sagledavanju mogućnosti ustupanja i drugih resursa OSBiH kao pomoć ugroženom stanovništvu Republike Turske, uz redovno funkcioniranje logističke podrške misije i zadataka OSBiH, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia