online slots game malaysia
Sarajevo

Naša stranka za premijera KS predložila Nihada Uka

Nihad Uk, generalni sekretar Naše stranke, prijedlog je za mandatara nove Vlade Kantona Sarajevo. Tako je na večerašnjoj sjednici odlučio Kantonalni odbor Naše stranke, prenosi Klix.

O razlozima da predlože Uka, Edin Forto, predsjednik Naše stranke, je rekao:

“Naša stranka nikada neće olako imenovati bilo koga na pozicije za koje preuzima odgovornost. Iza nas je proces odabira najbolje osobe za ovu poziciju i moram se zahvaliti svima koji su učestvovali. Odgovorno tvrdim da je Nihad Uk najbolja osoba za premijera KS i ponosno idemo s ovim prijedlogom prema partnerima. Jednom prilikom sam Uka pitao zašto je u politici, a on mi je odgovorio: ‘Zato što znam da neću raditi ono zbog čega druge kritikujem.’ Kroz svoje političko djelovanje Uk nikada nije proturječio svojim principima i hrabro je branio svoje stavove kako unutar stranke tako i u zakonodavnim organima.

Odlično poznaje organizaciju kantonalne vlasti te kako koordinirati aktivnosti s Gradom i općinama, ali i koalicionim partnerima, sa kojima je blisko sarađivao kao generalni sekretar Naše stranke. Na mjestu premijera treba biti mlada, hrabra i energična osoba, a istovremeno obrazovana, pouzdana, odgovorna, principijelna i s političkom iskustvom. Činjenica da je Uk pristao na kandidaturu tek nakon što je obavio niz ozbiljnih razgovora, konsultacija i analiza, te zahtijevao podršku porodice prije nego donese odluku, dodatno nam govori o kakvom mladom čovjeku se radi”, rekao je Forto.

Uk je istakao da je snažna koalicija bazirana na programu garant napretka.

“Ambicija mi je da u narednom periodu krunišemo Sarajevo kao jednu od kulturnih prijestolnica Evrope, pozicioniramo Kanton Sarajevo kao izvoznika rješenja za čitavu BiH, osiguramo dostojanstven odnos prema najugroženijima, ali i da intenziviramo naše najistaknutije infrastrukturalne projekte. Posebno mi je važan strateški pristup izgradnji, rješavanju pitanja bespravne gradnje te poboljšanju kvalitete zraka u Sarajevu, višedecenijskog problema koji se počeo rješavati suviše kasno.

Dugo sam razmišljao o tome da li da prihvatim ovu vrstu odgovornosti, a presudio je dosadašnji rad Naše stranke i partnera. Radit ću na osnaživanju Trojke i proširivanju naše koalicije bazirane na programu i projektima. Programska koalicija i rad na dogovorenom programu garant je napretka”, izjavio je Uk.

Osim toga, prijedlog je potvrdio i Irfan Čengić, pozdravljajući ovaj potez Naše stranke na svom Twitter nalogu.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia