online slots game malaysia
Sarajevo

Ekipa GSS Novi Grad vratila se iz Turske

Pripdanici Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo sletjeli su na Međunarodni aerodrom Sarajevo. Tokom svoje misije, u Turskoj su spasili 10 osoba. U Tursku su otputovali osmog februara. Na aerodromu su ih dočekali porodica, ambasador Turske u BiH i načelnik općine Novi Grad.

“Uzmite jednu situaciju što će ostaviti najveći pečat za sve naše ljude, kako GSS-ove, tako sve što se bave spašavanjem. Kad smo otkopavali jedan objekat zatekli smo tročlanu porodicu u zagralju: majka, otac, kćerka, to je nešto što će nam ostati u sjećanju”, izjavio je Fahrudin Dobrača, pripadnik GSS-a Novi Grad.

Spasioce su na sarajevskom aerodromu dočekali ambasador Turske u BiH i Načelnik Općine Novi Grad.

“Od jučer nam stižu vijesti o čudesnim spašavanjima i preživjelima koji i dalje se spašavaju ispod ruševina, milion i po osoba je ostalo bez doma. Trenutno radimo na njihovom smještaju, nastavit ćemo sa potragom dok se posljednji preživjeli ne pronađe”, rekao je Sadik Babur Girgin, ambasador Republike Turske u BiH.

Pgođenihzemljotresom s kojim se suočilaTurska I Sirijaprošlesedmice

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia