online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Međunarodni medijatori umjereno optimistični: Proces nije jednostavan

Američki izaslanik za izbornu reformu u BiH Matthew Palmer, komentirajući dosadašnji tijek pregovora o izmjenama izbornog zakonodavstva, kazao je kako se vodi rasprava o izbornom modelu, kao i funkcionalnosti institucija na razini Federacije BiH, što, kako je rekao, zahtjeva naporan i temeljit rad.

Palmer nije želio govoriti o vremenskim okvirima i rokovima za postizanje dogovara, otkrivši kako se ide naprijed, korak po korak.

Poručio je kako međunarodni posrednici nemaju konkretan prijedlog ili nacrt rješenja, nego da zajedno s domaćim političarima pokušavaju doći do prijedloga rješenja koji bi odgovarao svima.

– Intenzivno razgovaramo posljednjih šest mjeseci s domaćim akterima na analiziranju svih ideja i pitanja koja dolaze s njihove strane, a koja izazivaju određenu dozu zabrinutosti – istaknuo je.

Palmer smatra kako su neophodne određene izmjene Ustava kako bi se ispoštovale presude Europskog suda za ljudska prava.

– Kako bismo riješili ova pitanja na uspješan način, SAD i EU ostaju predani partneri domaćim funkcionerima. Razgovori se vode u otvorenom i iskrenom duhu, ali pitanja su teška i zahtijevat će vrijeme – poručio je Palmer.

Angelina Eichhorst, predstavnica Europske službe za vanjske poslove, istaknula je da su svi politički predstavnici na pregovorima u Neumu pokazali “iznimnu konstruktivnost”.

– Žao mi je što vam danas ne mogu dati više informacija, ali želimo ostaviti vremena i mogućnost političkim subjektima da između sebe razgovaraju o ovim pitanjima te da vam se nakon toga sami obrate – kazala je Eichhorst.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia