online slots game malaysia
Vijesti

Komšić: Armija RBiH jedini historijski nasljednik antifašističke tradicije BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku svim Bosancima i Hercegovcima povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije Republike BiH.

– Svim Bosancima i Hercegovcima čestitam 15. april – Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine. Kroz svoju borbu za očuvanje suvereniteta, teritorijalnog integriteta i međunarodno – pravnog subjektiviteta, i kroz odbranu od agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu, Armija Republike BiH pokazala je da je jedini historijski nasljednik antifašističke tradicije na ovim prostorima. Tamo gdje je četrdesetih stala jedna generacija antifašista, devedesetih je nastavila druga – navodi Komšić u čestitki.

Dodaje da, obranivši domovinu u okvirima granica koje je utemeljilo Zemaljsko antifašističko vijeće narodnog oslobođenja BiH, Armija RBiH koju su sačinjavali pripadnici svih bosanskohercegovačkih nacionalnosti, ujedno je odbranila i ono što je Bosna i Hercegovina uvijek bila i uvijek će biti, a bila je, jeste i biti će, domovina i država svih njenih građana.

– Petnaesti april jeste samo jedna prilika da se prisjetimo svih onih pripadnika i pripadnica Armije RBiH koji su, braneći svoju državu, dali najviše što su mogli za nju. Njihova žrtva obavezuje nas u tome da nikada ne odustanemo od zalaganja za sigurnu i prosperitetnu državu jednakopravnih građana, državu u kojoj ima mjesta za sve. 

Svim pripadnicima i pripadnicama Armije Republike Bosne i Hercegovine čestitam Dan Armije RBiH, a onima koji danas nisu s nama, i njihovim porodicama, vječna slava i hvala – navodi se u Komšićevoj čestitki, saopćeno je iz njegovog Kabineta.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia