online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Jeličić: 73 miliona eura planirano za grantove malim i srednjim preduzećima

U Kantonu Sarajevo u toku je provođenje kratkoročnih mjera po osnovu Javnog poziva za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plaća za mjesec mart 2020.godine.

Ministar privrede KS Draško Jeličić danas je na online konferenciji za medije pozvao građane i poslodavce da tačno popune podatke, a ukoliko ne znaju, da se obrate timu koji radi na zahtjevima.

Najavio je i skoru realizaciju kratkoročnih mjera planiranih za turističku zajednicu, jer su uspostavljeni kriteriji za realizaciju te mjere, a provodit će se putem javnog poziva.

Sredstva će biti usmjerena na djelatnosti: hotelijerstvo, turističke agencije, ali i turističke vodiče koji su u kriznoj situaciji ostali bez posla.

Također su u toku pripreme za sveobuhvatni srednjoročni program mjera, a tu se, kako je kazao, moraju uključiti svi nivoi vlasti, jer će se paralelnim aktivnostima, kako je kazao, doći do brzog rezultata.

Jeličić je izrazio zadovoljstvo sredstvima koja pristižu u Donatorski fond KS.

– Donatorski fond KS se puni najviše od donatorskih sredstava privrednika Kantona Sarajevo koji i na taj način pomažu najugroženijima – naglasio je Jeličić.

Podsjetio je, da će dio kreditnih sredstava od MMF-a, oko od 300 miliona eura, biti namijenjen i za Kanton Sarajevo.

– Oko 73 miliona eura planirano je za grantove malim i srednjim preduzećima, za osnaživanje privrede Kantona Sarajevo – zaključio je ministar Jeličić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia