online slots game malaysia
Vijesti

ZZOKS – Dodatna sredstva za nabavku medicinske opreme i materijala

Zavod zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo izdvojio je, osim novca koji redovno izdvaja za funkcioniranje javnih zdravstvenih ustanova, uz ostale aktivnosti, i dodatnih 8.000.000 KM za nabavku medicinske opreme i materijala u svrhu suzbijanja širenja koronavirusa (COVID-19) i ublažavanja posljedica na području Kantona Sarajevo.

– Radi poremećaja na globalnom tržištu medicinske opreme, a radi brže i efikasnije nabavke, Zavod je potpisao sporazum i prateće anekse o sufinansiranju s UNDP-om u sklopu projekta „Odgovor na COVID-19”, kojim je formalizovana saradnja na realizaciji aktivnosti nabavke potrebne opreme i materijala vrijednosti 4.000.000 KM, s ciljem suzbijanja koronavirusa i ublažavanju njegovih posljedica na području Kantona Sarajevo.  Isporuka respiratora, testova, kao i ostale zaštitne medicinske opreme je u toku, te će u narednim danima biti u potpunosti isporučena javnim zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo – navodi se. 

Osim navedene nabavke, Uprava i Stručna služba Zavoda poduzela je uz podršku ugovornog implementatora informacionog sistema, niz aktivnosti na prilagođavanju informacionog sistema novonastaloj vanrednoj situaciji i uvezivanju svih segmenata zdravstvene zaštite, uključujući i uvezivanje trijažnih šatora i laboratorija u kojima se vrše analize na COVID-19, a da bi sistem zdravstva imao mogućnost centraliziranog informiranja, a u vezi s tim i pravovremenog donošenja odluka, te naravno tačnog izvještavanja domaće i međunarodne javnosti.

Iz Zavoda ističu da su značajno pojednostavili sistem ovjeravanja knjižica, s intencijom trajne automatizacije cjelokupnog procesa, u cilju smanjenja potrebnih dolazaka osiguranika u poslovnice tog zavoda.

Olakšali su i ubrzali i postupak izdavanja prijedloga za ortopedska pomagala i druga medicinska sredstava, a zahtjeve (osim lično na protokol i putem pošte) mogu podnositi i na e-mail: zahtjev@kzzosa.ba ili na broj telefona: 033/725-291.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia