online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Kajganić: Tužilaštvo BiH će nastaviti raditi još snažnije u zacrtanom smjeru

Novoimenovani glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić obratio se danas javnosti, istaknuvši kako će ovo tužilaštvo nastaviti još snažnije da radi u smjeru koji je započet u posljednjih godinu dana.

Uz zahvalnost iskazanu Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH za ukazano mu povjerenje, Kajganić je kazao kako je sada situacija relaksiranija, iako je on donosio sve odluke u punom kapacitetu i u prethodnom periodu.

– Danas sam se prilikom izlaganja programa rada osvrnuo na sve one smjernice koje su bitne za Tužilaštvo BiH – podsjetio je Kajganić, navodeći kako za svoju kandidaturu nije tražio ni od koga, bilo koje političke ličnosti ili institucije, mimo pravosuđa BiH, bilo kakav vid podrške.

U tom je kontekstu podcrtao kako nema prostora za insinuacije koje su se spominjale u javnosti o bilo kakvim neprimjerenim kontaktima s osobama izvan pravosudnog miljea.

Dodao je kako se prihvatio nove odgovornosti i funkcije iz razloga što smatra da može da poboljša rad Tužilaštva zajedno sa svim tužiocima i uposlenicima ove institucije.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia