online slots game malaysia
SarajevoVijesti

U Rakovici će se graditi novi azil za nezbrinute zivotinje, radi pet terapije za štićenike Kampusa

Novoizgrađeni azil za nezbrinute životinje Terapijske zajednice “Kampus” KS imao bi kapacitet prihvata ukupno 400 životinja, od čega 300 pasa i 100 mačaka.

Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo prihvatilo je inicijativu Terapijske zajednice “Kampus” KS za izgradnju novog azila za nezbrinute životinje i uputilo je Vladi KS na usvajanje. Vlada je danas prihvatila ovu inicijativu.
„Mi smo nedavno zaprimili inicijativu i projekt Terapijske zajednice za izgradnju azila za nezbrinute životinje. Ocijenili smo da se radi o kvalitetnom projektu koji se interresorno može realizirati i donijeti vešetruke društvene koristi, počev od dodatnog prihvatilišta za nezbrinute životinje koje je prijeko potrebno, pa do socijalnih koristi za štićenike Terapijske zajednice koji će dio svoje rehabilitacije i ozdravljenja temeljiti i na PET terapiji, a koja podrazumijeva brigu o životinjama tokom perioda opravka“, izjavio je ministar privrede KS Adnan Delić.
Podsjetio je i da će izgradnja i pokretanje novog prihvatilišta za nezbrinute životinje dodatno doprinijeti i efikasnosti mjera koje provodi Ministarstvo privrede u oblasti javnog veterinarskog zdravlja u koje je dosad uloženo više od pola miliona KM.
„Nezbrinuti psi su godinama problem Kantona Sarajevo i njime se uglavnom bavilo kad dođe do eskalacije problema i narušavanja sigurnosti građana. Mi smo odlučili da se preventivno bavimo ovim problemom i već provodimo niz aktivnosti koje će unaprijediti opće javno veterinarsko zdravlje u Kantonu, a izgradnja novog azila je svakako dio tih aktivnosti“, dodao je ministar Delić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia