online slots game malaysia
Sarajevo

Jusko obišao migrantski centar u Blažuju

Povodom incidenta koji se nedavno desio u migrantskom centru u Blažuju, a u kojem je učestvovalo više stotina migranata, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Ismir Jusko obišao je taj centar i pripadnike Uprave policije MUP-a KS koji tamo rade na pojačanom obezbjeđenju.

Tokom obilaska, Jusko je održao sastanak s menadžerom kampa Stevanom Jugovićem i njegovim saradnikom Eldinom Bečovićem na kojem je razgovarano o trenutnoj bezbjedonosnoj situaciji u migrantskom centru, razlozima zbog kojih je došlo do sukoba između migranata, kao i o proširenju kapaciteta za prijem novih migranata.  

– Bez obzira na veliki broj novih poslova i zadataka koje je MUPKS dobio u nadležnost u proteklih mjesec dana, jedan od najvećih prioriteta ovog ministarstva je sklanjanje migranata s ulica, ali i obezbjeđenje migrantskog centra Blažuj u kojem boravi više od 2.000 migranata – istakao je Jusko.  

Dodao je da su kulturološke razlike među migrantima počesto uzrok njihovih sukoba te da će zbog toga  pripadnici MUP-a KS obezbjeđivati migrantski centar Blažuj i u narednom periodu.

Menadžer kampa Jugović je izrazio veliku zahvalnost pripadnicima MUP-a KS na dosadašnjoj podršci i saradnji, a naročito na njihovoj brzoj reakciji za vrijeme sukoba, zahvaljujući kojoj nije došlo do većih posljedica.

Na sastanku je dogovoreno da će menadžment MUP-a KS biti u stalnoj komunikaciji s menadžmentom migrantskog centra Blažuj, saopćeno je iz Kabineta ministra Juske. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia