online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Općina Centar Sarajevo donirala Graničnoj policiji BiH termalne kamere

U Općini Centar Sarajevo danas je donirana vrijedna oprema za potrebe Granične policije BiH koju sačinjavaju tri ručne medicinske termalne kamere za mjerenje tjelesne temperature, te stacionirane kamere za beskontaktno mjerenje tjelesne temperature.

Navedenu opremu u vrijednosti od oko 70.000 KM uime Općine Centar je predao načelnik Nedžad Ajnadžić, a donaciju koja će biti proslijeđena Graničnoj policiji BiH je preuzeo šef kabineta ministra sigurnosti BiH Bakir Dautbašić koji je ovom prilikom izjavio da je Općina Centar još jednom pokazala svoju društvenu odgovornost.

– Ova lokalna zajednica je prva u BiH iz svog budžeta izdvojila 100.000 KM kao odgovor na poziv ministra sigurnosti Fahrudina Radončića za osiguranje finansijskih sredstava za potrebe rješavanja migrantske krize. Danas svjedočimo donaciji vrlo važne opreme koja će pomoći Graničnoj policiji u svakodnevnom radu. Ne treba posebno podsjećati da su oni na prvoj crti odbrane protiv koronavirusa na graničnim prelazima i da će ova oprema itekako pomoći, prije svega, u povećanju sigurnosti naših graničnih policajaca i građana, na čemu smo posebno zahvalni – kazao je Dautbašić.

Ajnadžić je naglasio da sa ovom visokosofisticiranom opremom Općina Centar daje doprinos da Granična policija BiH postiže bolje rezultate.

– Ova oprema će sada biti korištena za borbu protiv pandemije koronavirusa, dok će u postpandemijsko vrijeme biti iskorištena za druge operativne zadatke koji se stavljaju pred naše granične policajce iz oblasti sigurnosti. Za Graničnu policiju BiH namjeravamo također obezbijediti i jedno novo terensko vozilo. Ovakav sistem termalnih kamera namjeravamo sutra donirati i Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Nadam se da će se ova oprema za spomenute svrhe koristiti što kraće – pojasnio je Ajnadžić.

Tehničke mogućnosti donirane opreme su prezentirali predstavnici firmi “KM Trade” te “SYS Company”, koji su u postupku javnih nabavki odabrani za isporuku termalnih kamera. Ove firme također imaju obavezu instalacije nove opreme kao i obuku osoba koja će rukovati ovom opremom.

Općina Centar je nabavila devet termalnih medicinskih kamera za mjerenje tjelesne temperature od kojih je jedna instalirana u objektu ove lokalne zajednice, dok će ostale osim Granične policije biti raspoređene po zdravstvenim ustanovama, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia