online slots game malaysia
Sarajevo

Hitna sjednica Skupštine KS 30. marta

Hitna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana 30. marta online s početkom u 10.00 sati.

Na toj sjednici zastupnici će, na prijedlog Vlade, raspravljati o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za 2021. godinu i Odluku o izvršavanju Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja KS za 2021., te o Prijedlog Zakona o dopuni Zakona o turizmu. 

– Finansijski plan zdravstvenog osiguranja potrebno je da usvoje zastupnici Skupštine, do 31. marta 2021. godine, kada ističe Odluka o privremenom finansiranju – pojasnio je premijer KS Edin Forto u uvodnom obraćanju Kolegiju Skupštine. 

Također, premijer Forto je naveo kako je i Prijedlog zakona o dopuni zakona o turizmu reakcija Vlade KS na ekonomske posljedice koje su rezultirale pandemijom koronavirusa. 

Ova dopuna Zakona podrazumijeva umanjenje iznosa plaćanja članarine Turističkoj zajednici za 50 posto, odnosno sa dosadašnjih 0,05 posto na 0,025 posto, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia