SarajevoVijesti

Demobilisani borci GRAS-a pružili podršku Vladi KS

Predstavnici Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a održali su danas sastanak sa ministrom za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omerom Osmanovićem na kojem su pružili podršku aktivnostima Vlade KS na poboljšanju uslova rada u tom preduzeću.

Zbog tužbi radnika Grasa, račun firme trenutno je blokiran na 8,2 miliona KM, a radnicima ne mogu biti isplaćene plaće. Informacija o tužbama radnika u vezi primjene Kolektivnog ugovora za komunalnu djelatnost razmatrana je i na jučerašnjoj sjednici Vlade KS.

Grupa radnika tog preduzeća informisala je Vladu KS da postoje sumnje da su namjerno ili nemarom, nestručno vođenim postupcima ranijih uprava preduzeća pred sudom utvrđeni pa i dosuđivani tužbeni zahtjevi u iznosima višim nego što bi po obračunu trebali biti. Ukoliko bi se potvrdile navedene sumnje, to bi značilo da su dosuđena, isplaćena ili su u procesu pred sudom potraživanja u iznosima višim od onih koji tužiocima prema propisima pripadaju. Time se Gras, koji je ionako u veoma teškom finansijskom stanju, gura u još veću dubiozu.

– Mi podržavamo sve aktivnosti Vlade i Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom da se izvrši revizija i utvrdi činjenično stanje. Zajednički cilj svima treba da nam bude stvaranje respektabilnog preduzeća koje će građanima isporučiti kvalitetan gradski prijevoz -rekao je predsjednik Udruženja demobilisanih boraca GRAS-a Muamer Hodžić. 

Ministar Osmanović istakao je da je jedan od glavnih prioriteta Vlade Kantona Sarajevo kvalitetniji javni gradski prijevoz i izgradnja cestovne infrastrukture. Zbog toga je pokrenuta nabavka 25 novih trolejbusa, izgradnja trolejbuske mreže do Vogošće, rekonstrukcija tramvajske pruge i nabavka novih tramvaja, saopćeno je iz Službe za protokol i pres Kantona Sarajevo.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.