online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Objavljen javni poziv za dodjelu najviših javnih priznanja KS za 2020.

U okviru obilježavanja Dana Kantona Sarajevo, već 15 godina Skupština Kantona Sarajevo dodjeljuje javna priznanja pojedinicima i kolektivima za njihov poseban doprinos u razvoju Kantona u oblastima privrede, nauke, društvenih djelatnosti i umjetnosti.

Odbor za javna priznanja Skupštine je i ove godine uputio javni poziv za dodjelu javnih priznanja  po kojem svi pojedinci, udruženja, fondacije i zastupnici u Skupštini KS mogu, uz obrazloženja, uputiti svoje prijedloge za dodjelu Povelje i Plakete Kantona Sarajevo za proteklu 2020. godinu.

Povelja Kantona dodjeljuje se počasnom građaninu Kantona Sarajevo – stranom državljaninu za naročite zasluge i podršku pravednoj borbi za odbranu Sarajeva od agresije, unapređenju međunarodne saradnje, razvijanju međunarodnih i međuljudskih odnosa, na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i toleranciji među ljudima različite nacije, vjere, kulture i dr. 

Plaketa Kantona Sarajevo, dodjeljuje se pojedincima i kolektivima kao priznanje za doprinos razvoju Kantona u oblasti privrede, nauke, društvenih djelatnosti i umjetnosti. Plaketa se može dodijeliti i posthumno. 

Priznanja će biti uručena na svečanoj sjednici Skupštine KS, u okviru Dana Kantona Sarajevo koji se svake godine obilježavaju od 2. do 9. maja, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia