online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Građani, ne nasjedajte na neprovjerene informacije koje kolaju društvenim mrežama

Nastavljajući praksu održavanja periodičnih radno-konsultativnih sastanaka, danas su u prostorijama Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policijski komesar Nusret Selimović i načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac sa saradnicima održali sastanak. 

Tom prilikom analizirana je trenutna sigurnosna situacija, dosadašnjih rezultata rada i efekata zajedničkog djelovanja na sprečavanju kriminogenih aktivnosti  kriminalnih grupa i pojedinaca.

Istovremeno, policijski komesar Selimović i načelnik Šehovac iskoristili su priliku da upute apel građanima da ne pridaju značaj netačnim i neprovjerenim informacijama koje se povremeno objavljuju na društvenim mrežama i pojedinim internet portalima, a tiču se pokušaja stvaranja negativne atmosfere u smislu narušene sigurnosne situacije, te eventualnog izazivanja različitih incidenata, a što apsolutno ne odgovara stvarnom stanju na terenu. Zajednička je ocjena da je sigurnosna situacija zadovoljavajuća, a nadležne službe, kako Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, tako i PU Istočno Sarajevo, sa raspoloživim ljudskim i materijalnim kapacitetima su u potpunosti u stanju da odgovore svim sigurnosnim izazovima iz svoje nadležnosti, saopćeno je iz MUP-a KS. 

Zajednički zaključak učesnika današnjeg sastanka je da se ovakav vid saradnje u prethodnom periodu pokazao veoma korisnim i da je takvu saradnju neophodno nastaviti i ubuduće, što će zasigurno rezultirati podizanjem stanja sigurnosti na viši nivo na područjima koje pokrivaju obje Uprave.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia