online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Više od tri miliona za smanjenje gubitaka u vodovodnoj mreži

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović i direktor KJKP “Vodovod i kanalizacija” Rusmir Salić potpisali su dva sporazuma za realizaciju projekata vrijednih 3,3 miliona KM koji će biti realizirani u ovoj godini.
Jedan se odnosi na smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži, a drugi na sanaciju vodovodnog sistema putem ovoga preduzeća, kroz vlastito učešće za kredit EBRD-a, odnosno za plaćanje PDV-a.

Projekt smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži finansirat će se sredstvima iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2022. godinu, iz dijela kojim raspolaže Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture namijenjenih za KJKP “Vodovod i kanalizacija” u iznosu od 1.300.000 KM.

Sredstva za plaćanje obaveza za smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži se odnose na pokrivanje troškova nabavke opreme, materijala, hidrantskih garnitura, vodomjera raznih profila, manometara, hidromehaničke opreme, betona i separacije, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia