online slots game malaysia
KulturaVijesti

Svjetlostna skluptura bh umjetnice oduševila posjetioce Festivala svjetla u Zagrebu

Nakon prvog dana Festivala svjetla u Zagrebu jasno je kako je bosanskohercegovačka ali i američka umjetnica Edina Selesković osvojila simpatije brojnih građana i građanki Hrvatske svojom instalacijom koja prati ritam europskog srca.
Ove godine na Festivalu sudjeluje s instalacijom Srce Europe (Europe’s beating heart), koja je izložena na Europskom trgu ispred Kuće Europe. Riječ je o svjetlosnoj skulpturi koja uz 3D mapping prati ritam otkucaja europskog srca, a nastala je iz želje umjetnice da dokaže da i dalje možemo i želimo bolje, da naše srce kuca jako i da ga nije lako utihnuti.
Ne svjedoči o tim simpatijama samo posjeta zainteresovanih istoj već i veliki broj priznatih hrvatskih medija koji su za samo jedan dan od početka Festivala upravo Seleskovićevoj posvetili svoj medijski prostor želeći prikazati važnost i uticaj ove skulpture.
Jutarnji list napisao je kako u samom centru Zagreba, na Europskom trgu, posjetitelje četvrtog Festivala svjetla očekuje još jedan spektakl. Riječ je o instalaciji Edine Selesković naziva “Srce Europe” koja je izložena ispred Kuće Europe. Ova svjetlosna skulptura oponaša otkucaje srca ne samo zvukom koji se čuje u pozadini, već i crvenim svjetlom koje se naizmjence pali i gasi.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia