online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

FUP – kampanja za suzbijanje neprimjerenih sadržaja na društvenim mrežama

Panel-diskusijom u organizaciji Federalne uprave policije (FUP) u ponedjeljak, 23. maja u Sarajevu će biti ozvaničen početak kampanje radi prevencije i spriječavanja tinejdžera i mladih u samoproizvođenju i dijeljenju neprimjerenih sadržaja/fotografija na društvenim mrežama.

Kako je Feni rečeno iz FUP-a, cilj tog skupa jeste podizanje svijesti djece i mladih, roditelja, nastavnika, ostalih profesionalaca i uopće građana Bosne i Hercegovine o nasilju nad djecom u digitalnom okruženju i mogućnostima preveniranja i njegovog adekvatnog suzbijanja.

Istovremeno, bit će razmatrane i teme posvećene kompjuterski posredovanim krivičnim djelima, odnosno nasilju u digitalnom okruženju, kao i digitalnoj i informacijskoj pismenosti, utjecaju medija na sigurnost djece u digitalnom okruženju, te kriminološkim aspektima i pojavnim oblicima nasilja nad djecom u digitalnom okruženju.

Sudionici panel-diskusije bit će predstavnici/djelatnici FUP-a, Ministarstva sigurnosti BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Regulatorne agencija za komunikacije BiH, Policije Brčko distrikta BiH i Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, te kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, kao i predstavnici nevladinih organizacija.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia