TVSA Mladima

Platforma Mladi evropski ambasadori (YEA): Konkurs za ambasadore i ambasadorice

Platforma Mladi evropski ambasadori (YEA) je kreativna mreža mladih aktivista iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosove, Sjeverne Makedonije i Srbije).

YEA dolaze iz različitih sredina, ali svi dijele zajedničku viziju: Zapadni Balkan ujedinjen u svojoj različitosti, mjesto gde svi uče jedni o drugima, a zajedno o Evropskoj Uniji, kroz kreativne projekte, sticanje novih vještina, povezujući se putem društvenih mreža, kao i kroz organizaciju inspirativnih događaja – uvijek vođeni idejom da je aktivizam mladih najmoćnija snaga za postizanje društvenih promjena. Cilj mreže je širenje vrijednosti na kojima počiva Evropska unija i podizanje svijesti o saradnji EU sa svojim partnerima sa Zapadnog Balkana, kao i predstavljanje opipljivih rezultata ove saradnje.

Mladi evropski ambasador ili ambasadorka je mlada osoba koji sebe vidi kao komunikativnu, željnu da dijeli vrijednosti na kojima počiva EU, učestvuje u projektima i događajima vezanim za EU integracije, zaštitu životne sredine, ljudska prava, umjetnost i kulturu, kao i nove tehnologije. Svi mladi između 18 i 29 godina sa Zapadnog Balkana pozvani su da se prijave.   

Konkurs je otvoren od 20. maja do 30. juna, saopćeno je iz WeBalkans. 

Kako bi pomogli potencijalnim ambasadorima i ambasadorkama da se prijave, WeBalkans organizira YEA Open Days (dane otvorenih vrata) širom regiona, gde će njihovi vršnjaci i vršnjakinje, koji su već dio naše mreže, podijeliti sve relevantne informacije i pomoći im u procesu prijave.

YEA Open Days će biti organizirani u Europe Houses / Info centrima i EU Kancelarijama u regionu Zapadnog Balkana i online sesija YEA Open Day svi su dobrodošli da se pridruže bilo kom od Otvorenih dana.

FOTO: FB/ WeBalkans

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.