online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Dnevnik TVSA// Odbrana vlasnika “F.H. Srebrena malina” smatra da u vezi s nabavkom respiratora nije prekršen nijedan važeći propis

Advokatica Mirna Avdibegović, braniteljica trećeoptuženog Fikreta Hodžića, izjavila je danas nakon okončanja ročišta na suđenju u aferi ‘Respiratori’, kako smatra da angažiranjem njenog branjenika, odnosno firme „F. H. Srebrena malina“ u vezi s nabavkom respiratora nije prekršen nijedan važeći propis. Istakla je i kako je saglasna sa svim ranijim izlaganjem odbrana prvooptuženog Novalića i drugooptuženog Solaka.

Kao i oni, i ona tvrdi da su optužbe postupajućih tužitelja Mirze Hukeljića i Džermina Pašića neosnovane i neutemeljene i da, zapravo, nisu dokazali ono što se optuženima stavlja na teret. Pozvala se na svjedočenje osobe/vlasnika firme koja se, također, prethodno nije bavila prometom medicinskih sredstava.

“Ja sam poslovanje ‘F. H. Srebrena malina’ povezala s poslovanjem drugih firmi koje je Tužilaštvo izvelo kao dokaze, odnosno kao primjer kako je trebalo to da se čini, u tom pravcu sam se referirala na iskaz svjedoka pravnog lica Cubicus d.o.o., nijedno od tih pravnih lica se prethodno nije bavilo prometom medicinskih sredstava i opremom, nijedno lice prilikom slanja ponuda nije bilo registrovano za tu djelatnost, u suštini sve su identične bile okolnosti, mnoga pravna lica su se u toku pandemije odlučile za takvo poslovanje kako bi proširila takvu djelatnost”, izjavila je Avdibegović.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia