online slots game malaysia
Sarajevo

Gavrankapetanović za Špicu: Dio novca iz budžeta KS bit će izdvojen za specijalizacije u zdravstvu

Gošća emisije Špica bila je dr. Fatima Gavrankapetanović – Smailbegović, zastupnica u Skupštini KS. Za vrijeme svog gostovanja govorila je i o svom zastupničkom angažmanu, ali i o zdravstvu u Kantonu Sarajevu.

Naime, kada je riječ o Ministarstvu zdravstva KS, izdvajanja iz kantonalnog budžeta za ovu godinu će biti ista kao i prethodne godine. Na koji način će se to odraziti na zdravstvo, pojasnila je dr. Gavrankapetanović – Smail begović.

-“Konkretno, za Ministarstvo zdravstva budžet je otprilike isti kao i prošle godine. Možemo reći da ovo može biti razvojni budžet za Ministarstvo zdravstva”, istakla je zastupnica Gavrankapetanović – Smailbegović.

To bi podrazumijevalo da novac neće biti usmjeren samo na plate uposlenika, nego i u druge svrhe.

-“Novac bi trebao biti usmjeren i na neke preventivne preglede, za kadar, za neku novu opremu i slično. Novca ima, samo ga treba pravilno rasporediti”, pojasnila je.

Osim toga, dio novca će biti usmjeren i u svrhu obrazovanja struke, što je posebno radosna vijest.

-“Jedan dio novca će biti odvojen za specijalizacije i to deficitarne specijalizacije. Mislim da će to biti negdje oko 70 specijalizacija, o tome će odlučiti Zavod za javno zdravstvo. On će na osnovu procedura, protokola i naravno zahtjeva tržišta odrediti koje će to biti specijalizacije”, zaključila je dr. Gavrankapetanović – Smailbegović.

Kada je riječ o akutalnim dešavanjima koja se tiču poništenja magistarskog zvanja Sebije Izetbegović, dr. Gavrankapetanović – Smailbegović nije željela iznositi svoje mišljenje, osim u vidu podrške i potpunog povjerenja Senatu i njegovim odlukama.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia