online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Đonlagić za Polis: Članovi Predsjedništva trebaju predstavljati sve građane BiH

Pripremila: Ajla Kalesić

Nakon što su propali posljednji pregovori o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine, nastao je prostor ispunjen mnogim pitanjima i pretpostavkama. Emisija Polis je još jednom pokušala građanima dati odgovore, te je shodno tome ugostila Damira Mašića, člana pregovaračkog tima SDP-a i prof. Dženana Đonlagića, člana pregovaračkog tima DF-a.

Govoreći o samom konceptu pregovora i pojave novih zahtjeva, izražavajući očito nezadovoljstvo, Đonlagić je rekao da je format zakona potpuno pogrešan.

“Ako se razgovara o Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, onda se mora razgovorati o načinu izbora članova Predsjedništva na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine. Ne možete tražiti jedan model za Federaciju Bosne i Hercegovine, a drugi model za područje Republike Srpske. Mi ne pristajemo na asimetrična rješenja”– rekao je Đonlagić.

Dalje ističe i to da mu je najtužnije to što briselski birokrati koji, uprkos tome što poznaju sistem vrijednosti Evropske unije, njihova pravila i demokratski sistem, nama praktično predlažu modele koji u evropskim zemljama ne bi funkcionisali.

Na pitanje o mogućnosti bojkota izbora, Đonlagić je rekao da će se izbori svakako održati, posebno iz razloga što CIK BiH ima zakonsku obavezu da donese odluku o raspisivanju izbora, što će se i desiti početkom maja ove godine.

“Politički bojkot, u smislu da određena stranka odluči da neće učestvovati u izborima, nema nikakve reperkusije po politički život Bosne i Hercegovine” – poručio je Đonlagić.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia