online slots game malaysia
SarajevoVijesti

Sarajevsko jutro: Potparol KJKP „Rad“ odgovorio na pitanja građana

Pripremila: Dea Bubić

GostSarajevskog jutra bio je portparol KJKP „Rad“ Mirza Ramić. Tom prilikom našim gledaocima smo omogućili uključenje u program kako bi mogli postaviti željeno pitanje potparolu.

Ramić je prvenstveno skrenuo pažnju na aktuelno odlaganje kabastog otpada. Naglasio je da, s obzirom na vrijeme, još uvijek ta akcija nije krenula te da će svi građani biti blagovremeno obaviješteni. Također, poručio je da mogu i kontaktirati KJKP „Rad“ kako bi dobili ispravne informacije.

“Imam veliku primjedbu, neodvoženje otpada u općini Stari Grad tačnije Kovači. Vaši radnici rasipaju smeće, ulice smrde“, rekao je gledatelj.

„Kako ne bi imali problema s tim rasipanjem otpada na lokalitetu Kovača, zamijenjeni su sa još većim kontejnerima, čak tri kubika. Također, postoji i opcija recikliranja. Mi ćemo ovu informaciju proslijediti nadležnim službama, svakako. Građani trebaju pratiti termine odlaganja smeća kako ne bi kasnili s odlaganjem. Često jeste to rasipanje smeća iz razloga što građani u PVC kese stavljaju svakakv otpad, čak i građevisnki otpad“, kazao je Ramić.

Drugo javljanje je također bilo u vezi sa općinom Stari Grad, konkretno lokalitet iznad ugostiteljskog objekta „Kamarija“. Građanin navodi kako je to postalo veliko odlagalište smeća.

„Problem tog prostora jeste sto su građani uvidjeli dobar prostor za odlaganje, prvenstveno građevinskog otpad,a pa zatim ostalog. Postavili smo sa Općinom Stari Grad  zaštitu za taj prostor, tačnije mrežu, kako bi građani prestali tu odlagati smeće. U zadnje dvije godine morali smo deset puta uklanjati veliku količinu smeća s tog lokaliteta. Mi građanima stojimo na raspolaganju kako bismo riješili sve probleme koji su u našim nadležnostima“, navodi portparol.

„Imam pohvalu za KJKP „Rad“ u općini Hadžići koji tri puta svake sedmice prolaze i odvoze smeće nebitno kakvo ono bilo. Mi smo prezadovoljni i hvala vam“, kazao je pozivatelj u programu.

„Drago mi je što je bila i jedna pohvala u moru žalbi. Često imamo upite građana o odvozu otpada, čišćenja ulica i tako dalje. Moram naglasiti da postoje nerealna očekivanja građana gdje očekuju da određne ulice, naprimjer sporedne, bivaju čišćenje kao neke od glavnih ulica. Takve stvari građani mogu artikulisati s nama”, rekao je Ramić.

Za kraj, Ramić navodi da građani mogu svoje račune provjeriti putem SMS-a gdje dobijaju povratnu informaciju o stanju plaćanja, dugovima i slično. Tu je i QR kod putem kojeg mogu izlistati svoju analitičku karticu.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia