online slots game malaysia
Bosna i Hercegovina

Četrdeset akcija širom BiH povodom Svjetskog dan čišćenja

Let’s Do It tim u BiH danas je prigodnom ceremonijom pokrenuo akciju Svjetski dan čišćenja koja se ove godine realizuje na 40 lokacija širom BiH. 

U Sarajevu ekipe su krenule sa Željezničke stanice i čistile su na četiri različite lokacije, a pored Sarajeva neki od gradova u kojima se čistile su: Bosanska Krupa, Bijeljina, Mostar, Prijedor, Brčko. Kiša u nekim gradovima je malo omela akciju, međutim volonteri nisu odustali, već su uprkos lošem vremenu ispunili svoj cilj, saopćeno je iz Let’s Do It tima.

Više od 15.000 volontera,svih starosnih grupa – od 7 do 77 godina starosti iz različitih sfera, širom Bosne i Hercegovine uključilo se u akcije čišćenja – članstva nevladinih organizacija različitih interesnih grupa, neformalnih grupa, poslovnih subjekata, do porodica i individualaca. Značajan dio u obilježavanju Svjetskog dana čišćenja jeste i učešće 130 osnovnih i srednjih škola širom BiH, koje su čištile svoja dvorišta i školska okruženja. Svi oni su učestvovali sa jednim ciljem, pomoći da naša država i planeta Zemlja bude ljepše i čistije mjesto za život.

– Interes velikog broja volontera za učešće u akcijama čišćenja su izuzetna motivacija za naš rad. To nam pokazuje da imamo građane koji su prepoznali problem i spremni su raditi na njemu i kroz selektivno odlaganje otpada ukoliko im to sistem ponudi – poručuju iz Let’s Do Ita-a.

Dodaju da kroz dosadašnje iskustvo imaju značajne rezultate iza sebe, a njihov dugoročni cilj je utjecati na promjenu svijesti o ekološkim problemima u svijetu i njihov utjecaj na ljude.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia