online slots game malaysia
Sarajevo

Obilježena 11. godišnjica od otvaranja prvog Centra za zdravo starenje Novo Sarajevo

Uz pjesmu hora “Zlatna jesen” i Sevdalije”, muzičke zvedbe mališana Hora “Superar BiH”, predstavu članova “Pričaonica”, te rođendansku tortu Općine Novo Sarajevo brojni gosti, članovi Centra i prijatelji projekta proslavili su 11. rođendan entra za zdravo starenje Hrasno.

Zabavi su prisustvovali, uzmeđu ostalih, Općinski načelnik Hasan Tanović, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo ministri Samir Avdić , Adnan Delić, Naida Hota-Muminović i Omer Osmanović, te predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić.

Nakon što je načelnik Tanović čestitao članovima i menadžmentu Centra godišnjicu od osnivanja prvog bosanskohercegovačkog centra za zdravo starenje u državi, regionu i šire, dodijeljeni su i simbolični pokloni prijateljima Centra i Udruženja “Partnerstvo za javno zdravlje BiH”.

Na području Općine Novo Sarajevo djeluju tri Centra za zdravo starenje: Centar u naselju Hrasno, Velešićima i u naselju Čengić Vila, a Općina je za realizaciju ovog projekta ove godina izdvonila je 70.000 KM.

Članovi centara imaju priliku aktivno učestvovati u oko 30 različitih sekcija kao i u različitim programima i aktivnostima, programima i aktivnostima, a to su između ostalog: kreativne sekcije, muzičke sekcije, učenje stranih jezika, kursevi računara, sekcije društvenih igara, rekreativni programi, edukativne ra-dionice na teme promocije fizičke aktivnosti, zdrave ishrane i zdravstvene prevencije, obilježa-vanja državnih, vjerskih i drugih praznika, sportske sekcije i preventivno-korektivne gimnastike, te planinarske sekcije i izleti.

Do sada je u novosarajevske centre učlanjeno ukupno 1224 članova.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia