online slots game malaysia
Vijesti

Značajan iskorak u obrazovanju KS: Usvojena Strategija razvoja medijske i informacijske pismenosti

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je Strategiju razvoja medijske i informacijske pismenosti u sistemima obrazovanja Kantona Sarajevo, koja je promovisana danas.

Cilj je inkorporirati ovaj vid pismenosti u sve nivoe obrazovanja. Strategija razvoja medijske i informacijske pismenosti strateški je dokument usmjeren ka unapređenju obrazovanja, utvrđivanju prioriteta i predstavlja putokaz prema sveukupnom razvoju medijske i informacijske pismenosti (MIP) u Kantonu Sarajevo.

Resorna ministarstva obrazovanja Kantona Sarajevo već niz godina uspješno sarađuju sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Sarajevu na razvoju i implementaciji medijske i informacijske pismenosti u obrazovnim ustanovama na području Kantona Sarajevo, kroz različite edukacije i radionice, ali je ove godine Vlada Kantona Sarajevo napravila značajan iskorak.

Ciljevi zacrtani u Strategiji, bit će realizirani kroz akcione planove, a koji će biti pripremljeni do kraja tekuće godine..

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia