online slots game malaysia
Sarajevo

Patrola.ba bilježi veliki odziv građana u prijavljivanju komunilanih i drugih problema

Nermin Ćatović, softverski i tehnološki inžinjer u Špici govorio je o platformi na kojoj građani mogu izvršiti komunalne prijave a nadležne institucije koje su zadužene za tu vrstu problema dalje reaguju. Na taj način građani mogu reagovati odmah, bez zadržavanja na razmišljanju u čijoj nadležnosti je problem koji su uočili i kome ga prijaviti, a sve preko aplikacije Patrola.ba.

Uz fotografiju i lokaciju uočenog problema, građani u nekoliko trenutaka prijavljuju problem, a jedino unaprijed što je potrebno uraditi jeste na svom pretraživaču upisati “Patrola.ba”

U posljednjim danima zaprimljeno je preko tri stotine prijava, što komunalnih tako i saobraćajnih, za šta Ćatović objašnjava da je pozitivan odziv građana i spremnost za doprinos zajednici.

Ono što predstavlja drugu fazu realizacije jeste reakcija institucija odnosno kreiranje načina rješavanja problema koji se prikupljaju pomoću web aplikacije.

5 1 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia