online slots game malaysia
Bosna i HercegovinaVijesti

Završen trogodišnjji projekt „Izgradnja efikasnog pravosuđa“

Završen je trogodišnjji projekt „Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana“, koji provodi VSTV uz finansijsku podršku EU. Na predstavljanju proijektnih rezultata istaknuto je uvođenje novih načina rada pravosudnih institucija, jačanje transparentnosti, unapređenje međuinstitucionalne saradnje, skraćivanje vremena rješavanja starih predmeta, brže savladavanje tekućeg priliva predmeta, približavanje pravosuđa građanima.

Projekt “Izgradnja efikasnog pravosuđa u službi građana” dio je šire podrške Evropske unije ovom sektoru u našoj zemlji. Jedan od rezultata je on line baza podataka u nedostatku državnog vrhovnog suda koji bi garantirao usklađenost sudske prakse. Na taj način osigurana je dosljednost u odlučivanju sudova i tužilaštava te jednakost građana pred zakonom.

Također je uspostavljena ineraktivna mapa koja omogućava praćenje rada na na predmetima korupcije kako bi VSTV osigurao efikasnije procesuiranje.

Svi zaključci trebalo bi da budu finalizirani do kraja januara naredne godine, kada  se očekuje i formaliziranje dogovora o nastavku projekta. Krajnji cilj je vratiti povjerennje javnosti u pravosuđe.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia