online slots game malaysia
KulturaVijesti

Zakon o privremenom sufinansiranju institucija kulture i obrazovanja, čiji je osnivač BiH u primjeni od danas

Zakon o privremenom sufinansiranju institucija kulture i obrazovanja, čiji je osnivač Bosna i Hercegovina stupio u primjenu od danas.
U maju su izvršene uplate plaća za uposlenike pet institucija, koje su sufinansirane putem Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo: Historijski muzej Bosne i Hercegovine,Umjetnička galerija BiH, Kinoteka Bosne i HercegovineK, Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine, te Biblioteka za slijepe i slabovidna lica u BiH, napisao je Kenan Magoda ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo..
-Uprkos tome, po ko zna koji put želim da naglasim da su ove institucije i dalje suočene s izazovima zbog kašnjenja u isplatama plaća od januara do maja ove godine, s obzirom na to da je primjena Zakona o sufinansiranju počela tek u maju. Stoga istinski molim i upućujem apel ostalim nadležnim institucijama u Federaciji Bosne i Hercegovine za povećanje grant sredstava kako bi ove institucije kulture mogle premostiti trenutne izazove. Situacija će biti značajno povoljnija u 2025. godini, kada će institucije imati cjelogodišnje sufinansiranje plaća i doprinosa za sve zaposlene, poručio je Magoda.

0 0 vote
Article Rating

Show More
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Koristimo kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregleda web stranice slažete se s uvjetima korištenja.

trusted online casino malaysia